Eetatelier Vork & Kwast

Met de komst van de nieuwe groepsruimte is de mogelijkheid ontstaan om een creatieve workshop te combineren met het kookproces, een gedeelde passie van Bea en Eric. Dit ‘Eetatelier Vork & Kwast’ kunt u op diverse manieren invullen. U kunt bijvoorbeeld in groepsverband één of meerdere schilderijen maken en ondertussen door het team van de Mussenberg een maaltijd laten bereiden. Maar u kunt ook zelf deelnemen aan het kookproces. De Mussenberg werkt met pure, eerlijke gerechten die op gevoel worden bereid. Het belangrijkste van deze formule is om samen actief bezig te zijn in een ongedwongen sfeer en een huiselijke omgeving.

Schilderen

Bea heeft gestudeerd aan de Kunstacademie in Breda en verzorgt al jaren workshops ‘schilderen op gevoel’. Zij werkt het liefst met bijzondere materialen uit de natuur. Tijdens de schilderworkshop krijgt u handvaten aangereikt om organisch materiaal in het doek te verwerken. Grillige effecten met veel reliëf en spontane technieken die samensmelten resulteren uiteindelijk in eigenzinnige doeken.

U kunt kiezen uit diverse mogelijkheden. De minimale maat op doek is 30 bij 40 centimeter. Als groep kunt u bijvoorbeeld van tien kleine doekjes één groot schilderij vormen. Ook bestaat de mogelijkheid om met grote doeken aan twee of vier luiken te werken. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Mozaiek

Mozaïek is een eeuwenoude techniek om figuratieve beelden te vormen met stukjes glas of tegel. De Mussenberg werkt in het atelier met gerecycled materiaal; authentieke stukjes glas die gewonnen worden uit oude glas-in-lood ramen, bijvoorbeeld uit gesloopte kerken. Het glas is via een speciale techniek handveilig gemaakt, zodat ook kinderen er mee kunnen werken. Mozaïek geeft altijd een levendig resultaat.