Actief & sportief

De Mussenberg biedt diverse mogelijkheden om met uw groep actief of sportief aan de slag te gaan. U kunt elk onderdeel apart boeken of een combinatie maken. Indien gewenst kunt u de dag afsluiten met een heerlijk bereid diner of barbecue.

Trikes

Trikes zijn stoere ligfietsen die met het onderlichaam bestuurd worden. Ze zijn geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Mussenberg heeft een fraaie route uitgestippeld, deels door het bos en deels door het dorp, maar het is ook mogelijk om de trikes in te zetten voor een estafetteparcours in het privébos. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Boogschieten en blaaspijpschieten

Achter op een gesloten terrein kan men nu ook "Boog en blaaspijp schieten".
Met kinderfeestjes of met de familie, zakelijk tijdens een drankje en een hapje.
Hier kan je laten zien wat je schietcapaciteiten zijn. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

St. Jacobsladder

De St. Jacobsladder is een houten hindernisparcours waar twee groepen ieder met een eigen ladder overheen moeten klimmen zonder de grond te raken. De ene groep start aan het begin van het parcours en de andere groep aan het eind. Ergens halverwege moeten ze elkaar ook nog eens zien te passeren. Bij de St. Jacobsladder gaat het om samenwerken, overleg en doorzettingsvermogen, dus een ideale oefening voor teambuilding.

Levend voetbalspel

Het levend voetbalspel vindt plaats op een stuk grasveld van zo’n veertien bij zeven meter, dat omgeven is door een houten wand. In deze grote ‘bak’ komen twee teams van elk zes spelers tegen elkaar uit. De deelnemers staan in rijen opgesteld en zijn ieder met één hand verbonden aan een pvc-buis, die alleen naar links of rechts kan schuiven. Net zoals bij een tafelvoetbalspel. Het komt bij het levend voetbalspel vooral aan op coördinatie en samenwerking. De ervaring leert dat zelfs de meest rustige mensen veranderen in gedreven sporters.